Ziek gemelde werknemer mag thuis klussen

Een zieke werknemer die in zijn nieuwe woning aan het klussen is mag niet om die reden op staande voet worden ontslagen. Dit oordeelde Gerechtshof Leeuwarden onlangs.

Het ging in deze zaak om een werknemer van een computerwinkel die zich om 12.00 uur ’s middag met een verkoudheid ziek meldde. Toen rond half vijf een controleur van de arbodienst aan de deur kwam was de man niet thuis. Het tienjarige stiefzoontje vertelde dat de man waarschijnlijk in zijn nieuwe huis aan het klussen was. De volgende dag werd de werknemer geschorst en drie dagen later op staande voet ontslagen. In de ontslagbrief stond als reden van het ontslag dat de werknemer tijdens ziekte aan het klussen was geweest zonder dit vooraf mee te delen aan de werkgever of de arbodienst, dus laat staan dat hij om toestemming had gevraagd. De werknemer vocht zijn ontslag aan bij de rechter.

Loon opschorten
Voor de rechter hield het ontslag geen stand. De rechter gaf aan dat het een werkgever niet aan gaat hoe een werknemer zijn tijd besteedt als hij ziek is. Dus zelfs al was de werknemer die middag aan het klussen in zijn nieuwe woning (de man sprak dit namelijk tegen), dan was dat nog onvoldoende reden om de werknemer te ontslaan. Bepaalde gedragingen kunnen leiden tot verlies van aanspraak op loondoorbetaling tijdens ziekte of opschorting van de loonbetaling. Ook in dit geval had de werkgever de loonbetaling kunnen opschorten. Het enkele feit dat de controlevoorschriften voor zieke werknemers niet waren nageleefd was volgens vaste rechtspraak echter onvoldoende reden voor ontslag op staande voet.

Tip
Een werknemer is wettelijk verplicht aan de arboarts informatie te verstrekken over zijn ziekte. Doet hij dat niet, dan kan de werkgever het uitbetalen van loon opschorten. In dat geval krijgt de medewerker zijn volledige loon pas uitbetaald als hij de inlichtingen verschaft. Over de periode dat de medewerker geen inlichtingen verschaft heeft de medewerker dus wel recht op loon, maar de werkgever kan het uitbetalen daarvan uitstellen tot dat de medewerker de vereiste inlichtingen geeft.

Bron:
Gerechtshof Leeuwarden, 26 mei 2009, LJN: BI6879
Salarisadviseur