Jongeren zelfverzekerd over hun carrière kansen

Jongeren van tegenwoordig zijn zelfstandiger en individualistischer dan hun leeftijdgenoten van tien jaar geleden. Ze stellen hogere eisen aan werkgevers, willen gehoord worden en zijn meer op zichzelf gericht. Dat blijkt uit het boek ‘De grenzeloze generatie en de onstuitbare opmars van de B.V. IK’, aldus de Volkskrant.

Tijdens het zoeken naar een baan is dit gedrag van jongeren goed zichtbaar. Ondanks het gebrek aan ervaring zijn jongeren die tussen 1986 en 1995 zijn geboren, zelfverzekerd over hun positie of kansen op de arbeidsmarkt. “Ze leren van hun ouders om autonoom te zijn en vooral goed voor zichzelf op te komen,” legt Martijn Lampert van Motivaction uit. “Bovendien komen de jongeren uit een onderhandelingscultuur en zijn ze gewend om te discussiëren over hun wensen en eisen.”


Werkomgeving
Als een werkomgeving niet voldoet aan de wensen van de jongeren, veranderen ze net zo makkelijk weer van baan. Dat kan omdat er een ruime keus is aan beroepen en opleidingen. Lampert: “Werkgevers moeten duidelijk zijn in wat ze van de jongeren verwachten. Zeg expliciet wat de lunchtijden zijn, hoe laat ze moeten beginnen. En gooi ze in het diepe, zodat ze zelfstandig kunnen werken en tegen hun eigen grenzen aanlopen.”

bron: HR Praktijk